Dels anys 30 als 60

Dificultats i consolidació (1930-60)

L’Esportiva junt amb tres clubs més de la ciutat (Iluro, Iris i Llevant) es va inscriure la temporada 1930-31 a la Federació Catalana de Basquetbol per tal de disputar la Segona Categoria. Aquestes quatre inscripcions simultànies van fer que Mataró passés a ser la ciutat amb més clubs oficials de l’esport a Catalunya. En la seva primera participació, l’equip esportivista va fer una bona temporada a Segona acabant en segon lloc, cosa que li va donar l’ascens a la màxima categoria d’una època en que encara no es jugava Campionat d’Espanya.

L’any 1931-32 l’Associació Esportiva, juntament amb l’Iluro Sport Club, va jugar a Primera Catalana, gràcies a l’ascens assolit la temporada anterior. Tot i això els joves de l’Esportiva no va tenir gaire sort en la màxima categoria, ja que van quedar en la darrera posició, amb només dos punts. De manera inesperada, però, la Federació va decidir ampliar el grup i no fer-los baixar. En aquesta primera categoria catalana s’hi van mantenir tres temporades més, tenint com a jugador més destacat a Rafael Berga, el qual va rebre un homenatge la temporada 33-34, abans de protagonitzar un dels primers culebrots basquetbolístics de Mataró.

A principis de la temporada 1934-35, l’equip de l’Esportiva va passar a anomenar-se Associació Esportiva del Grup Sant Jordi, de Sant Josep. L’inici de temporada va estar marcat, com hem avançat, pel conflicte entre l’Esportiva i l’Iluro, a causa del fitxatge de Rafael Berga pel club ilurenc. Davant aquest fet, la junta de l’Esportiva encapçalada per Josep Travessa va fer una carta oberta contra la directiva de l’Iluro demostrant la seva inconformitat. Al final, el jugador va tornar al seu club d’origen després d’haver jugat només dos partits amb els groc i negres. I a l’octubre del ‘35, l’Esportiva va guanyar el seu primer títol oficial, en vèncer en la Final de la Federació de Joventuts Cristianes (FJC) al Badalona (34-17) amb el següent equip: Saurí, Pujades, Dòria, Riera; Serra i Mora.

1935-36: L’Esportiva va disputar el Campionat del FJC, amb els següents equips: Santa Madrona, Saba Nova, Camí, Conquesta i Aguilas, però també tenia un equip a Segona Categoria amb el nom de Mataró de l’A.E. Aquest any es van jugar els primers partits nocturns a l’Esportiva, per segona vegada a Mataró, ja que els primers els havia disputat la Penya Oratam. Aprofitant aquest fet, es va jugar un interessant derbi local, que va acabar amb el resultat favorable als ilurencs: Esportiva- Iluro 26-35.

L’Esportiva va fer un bon campionat, classificant-se per la final. Però l’Esportiva havia d’anar el 18 de juliol a jugar la final del Campionat del FJC al Gran Price de Barcelona, contra el Camí. Fins i tot ja s’havien preparat autocars, però malauradament no es va poder jugar a causa de l’inici del conflicte que desembocaria en la Guerra Civil Espanyola.

Començaven uns anys en que la pràctica esportiva disminuiria considerablement, a causa de la falta de jovent i el tens ambient que es vivia a tot l’Estat.

Període de guerra

Juliol del 1936- 39: Amb l’inici de la Guerra Civil Espanyola, l’Esportiva va sofrir un important revés ja que la majoria dels seus jugadors van passar a l’Iluro a causa del tancament del Centre Catòlic i per tant de la pista de joc. Els únics partits que es van disputar durant el conflicte, però, van ser amistosos ja que a diferència d’altres esports es van aturar totes les competicions oficials.

Acabat el conflicte

La guerra civil va deixar moltes seqüeles. La més significativa, el forçós canvi de nom del club que passava a denominar-se oficialment Asociación Deportiva del Centro Católico. Però tot i els problemes l’esperit dels jugadors esportivistes va continuar ben viu, tot i que la falta d’efectius va provocar una fusió, tancada oficialment el 14 d’octubre del 39, amb el màxim rival: l’Iluro SC, ara ja sota el nom de CD Mataró. Tot i això, abans d’aquesta fusió, l’Esportiva va arribar a jugar algun encontre amistós, amb resultats ben dispars però lògics tenint en compte l’entitat dels rivals: Deportiva – Español 21-52; Teià – Deportiva 41-67.

Breu unió dels dos clubs locals

L’any 1939, els dos equips mataronins, tot i la seva rivalitat, van decidir militar units a 1a Categoria com a continuadors de l’Iluro amb el nom de Asociación Deportiva del CD Mataró. Una fusió quasi obligada per les circumstàncies del moment que no acabaria de reeixir. La unió de forces entre els dos grans equips locals va permetre mantenir la màxima categoria catalana, però no va acabar de satisfer tothom.

En aquesta primera lliga de la postguerra, que significava un retorn a la normalitat esportiva, també hi havia els següents equips (amb els noms espanyolitzats): Atlético, Español, Gimnástico Badalona, Hospitalet, Layetano, Manresana, Sabadell. L’equip mataroní només va guanyar dos dels set partits del breu campionat disputat a una sola volta, amb la següent plantilla: Montasell, Pujades, Mora, Xivillé, Riera, Cosme, Rodón i Soler.

1939-40: En acabar la primera temporada de la postguerra, l’Esportiva va optar per retornar a la seva anterior identitat i trencar la breu unió amb el Mataró. A causa d’això, l’equip es va veure obligat a jugar a Tercera Categoria, una categoria que no li pertocava pel seu breu però notable historial.

Abans de l’inici del campionat, durant els mesos estivals, el club va inaugurar una nova pista de joc davant l’actual Teatre Monumental i el col·legi Valldemia. Per tal d’estrenar-la es va disputar el primer derbi local de la postguerra contra el CD Mataró, que va acabar amb un resultat favorable als groc i negres per 30-39. Aquest derbi es repetiria dues vegades al llarg de l’estiu, sempre amb resultats favorables al Mataró. La darrera vegada, amb un resultat de 66-24, va servir com a comiat a Xivillé que marxava a Mallorca.


Pista del Camp de Mn. Plandolit

40-41: 3a Categoria. L’Esportiva va disputar el Campionat de Tercera Categoria per segon any consecutiu. Però els orígens catòlics del club, van fer que també disputés el Campionat Diocesà- JACE (contra conjunts com ara Sants, Farnés i Viladecans).

41-42: Campionat Diocesà. L’Esportiva es va desvincular a l’inici de la temporada dels campionats de la Federació, passant a disputar únicament el Campionat Diocesà de la JACE. També va jugar un gran nombre de partits amistosos, superant en alguna ocasió al CD Mataró.

42-43: 3a Categoria. Després d’un any, l’Esportiva va decidit retornar als campionats de la Federació, a Tercera Categoria. De la pretemporada van destacar les Nocturnes a l’Esportiva en que l’equip del centre Catòlic va guanyar el Mataró en un doble enfrontament. Pel que fa al campionat de lliga, cal dir que es va mantenir la categoria jugant contra equips com ara el Masnou, CC Badalona, UGD Badalona i Núria.

Sortida de l’infern “voluntari”

43-44: 3a categoria. L’Esportiva va formar un bon equip amb els següents jugadors: Mora, Xivillé, Canal, Riera, Falguera, Sauri, Rodón, Alvarez, Batlle i Gual, que després de fer un gran campionat va quedar campió del seu grup. Amb aquest triomf, l’Esportiva aconseguia retornar a 2a Categoria després de quatre participacions a tercera. A causa de l’ascens, van celebrar un homenatge amb un partit contra el Mataró, que van perdre per 14-33.

Al mes de gener, a mitja temporada, l’equip juvenil va disputar i guanyar contra el Mataró un torneig anomenat «Trofeo Antonio Fernández», en un tercer partit de desempat que va acabar amb el curt marcador de 14-12 després de tres pròrrogues.

44-45: 2a Categoria. La temporada del retorn a Segona va resultar ser una gran campanya de l’Esportiva que es va mantenir a la categoria recent assolida amb els següents jugadors: Xivillé, Falguera, Mora, Riera, Salvà i Prat.

45-46: 2a Categoria. Temporada qualificada d’exitosa, ja que el conjunt esportivista va acabar en una bona sisena posició amb 27 punts, per davant del CD Mataró que va acabar novè (de deu equips) amb 24. La plantilla la formaven: Mora, Riera, Falguera, Puig, Salvà, Morera, Batlle, Alvarez, Moreno, Palacios, Aliberas, Prat, Codolà.

Les temporades 46-47 i 47-48, l’Esportiva va jugar el campionat de 2a Categoria. Pel club groc i morat van jugar en aquests dos anys els següents jugadors: Puig, Salvà, Morera, Moreno, Álvarez, Falguera, Madrid, Ribas i Mora. Aquest conjunt va aconseguir la segona temporada el títol de la categoria, i la possibilitat de jugar al Campionat de Catalunya 1a B.

48-49: Campionat de Catalunya 1ª B. L’equip havia de demostrar la seva vàlua, i els jugadors que ho van fer, mantenint l’equip al Campionat de 1a B van ser Esteban, Mora, Salvá, Madrid, Morera, Vilaseca, Bigas, Pujol, Prat, Linares.

49-50: Campionat de Catalunya 1a B. Dins el programa de Santes de l’any 1949, es va inaugurar la pista de l’Stàdium, amb un partit contra l’Stade Bordeaux que va acabar amb el resultat de 35-25. Van jugar Esteban, Mora, Salvà, Madrid, Morera, Vilaseca, Bigas, Pujol i Prat. L’equip d’aquella temporada, també format per Serrós, Sempere, Vidiella i Llorens, va acabar la lliga en cinquena plaça amb 42 punts, superant el Mataró que va ser desè amb 34.

Un dels fets més destacats de la temporada va ser el viatge a la ciutat francesa de Bordeus el maig del 50, per retornar la visita a l’Stade Bordeaux. Aquests van ser els primers partits internacionals que disputava un equip de bàsquet mataroní fora de l’Estat, i van acabar amb una victòria i una derrota: Stade Bordeaux Esportiva 44-43 i 52-53.

50-51: Campionat de Catalunya 1a B. Morera, Salvà, Madrid, Pujol, Servós, Prat, Vilaseca, Llorens, Bigas, Oleart, J.Fábregas, Oriol, Sempere, Vidiella. Aquest equip de l’Esportiva va acabar en una bona vuitena posició amb 32 punts, mentre que el Mataró era desè amb 30. Tot i que el club del Centre Catòlic tornava a acabar la temporada com a millor equip de la ciutat, la junta va prendre una estranya decisió…

De la Federació a l’OAR

51-52: L’Associació Esportiva va decidir donar-se de baixa a la Federació tot passant a disputar el campionat de Segona Diocesana. Aquest campionat de l’OAR (Obra Atlético Recreativa) es disputava de forma paral·lela al campionat de la Federació, però a causa del bon nivell que tenia se solia fer un partit a final de temporada entre els vencedors del dos campionats. Van jugar Sempere, Fábregas, Morera, Llorens, Vidiella, Carbonell, Pujol i Bassols.

Aquest canvi va coincidir amb les celebracions de les noces d’argent del club. Per tal de celebrar-ho, es van jugar diferents partits i actes diversos. Es van fer al llarg del mes de juny dobles enfrontaments amb els equips del CPC i San Juan. El partit estrella, però, va ser el que va enfrontar l’Esportiva amb la Selecció Diocesana, i que va acabar amb triomf de l’esmentada selecció per un ajustat 35-38.

En aquell mateix període estival, els jugadors del primer equip, Salvà i Sempere, van ser cridats a participar amb la selecció diocesana en nous enfrontaments d’aquesta.

1952-53: L’expresident de l’Esportiva Francesc Cuní va presidir la comissió organitzadora del XXV Aniversari del basquetbol a la ciutat, que va preparar diferents actes al llarg de l’any. Pel que fa a l’Esportiva, la fita més destacada de l’any va arribar al mes de juliol, amb la disputa de la final de la Copa de la JACE. L’Esportiva, però, va perdre de manera ajustada aquest partit enfront el Círcol Catòlic de Badalona per 41-42.


Campions de l’OAR

1953-54: El desembre del 53 va ser inaugurada la pista del Centre Catòlic, amb dos partits de màxim interès entre els sèniors i el cadet del club contra les respectives seleccions diocesanes. Els grans van perdre 39-49, mentre que els cadets ho feren per 20-34. El més important, però, era la festa de la inauguració en sí, ja que s’estrenava un terreny de joc que encara perdura en l’actualitat. Per fi, l’Esportiva disposava d’una pista situada a l’emplaçament del Centre Catòlic perfectament adequada a les seves necessitats.

El primer dia de l’any 1954 els dos grans equips de la ciutat es van enfrontar en un partit amistós que va acabar amb un marcador favorable als groc i negres per 16-30; aquest derbi es va repetir setmanes després acabant 33-23 altre cop a favor del Mataró. Cal recordar que els esportivistes seguien disputant el campionat de Primera Diocesana amb equips com el Teià, Canet, CPC, Vallvidrera, Collblanc, Gaudí, Cultura, Cabrera o Josepets. I per fi va arribar l’èxit disputant el campionat de l’OAR amb el títol de Campions de 1a Diocesana guanyant en el darrer partit la Salle Josepets per 34-43, el mateix any que el JACE Sant Josep es feia amb el títol de 2a Diocesana. Després de l’èxit aconseguit, l’Esportiva va ser eliminada en les semifinals de la copa de la JACE per part de la Salle Josepets, equip que acabaria sent campió.

Gràcies al títol de lliga diocesana, el juliol del 54, havien d’anar a jugar la final d’Espanya de l’OAR a Burgos, però dies abans es va anular. “Aquella setmana vam estar entrenant cada dia perquè en Gasulla ens va dir que havíem de ser els primers a fer pantalles i bloqueigos. Al final, no hi vam anar perquè el dia abans es va anular el campionat”, explica Taberner.

Retorn als campionats de la Federació

Campions del Campionat de l’OAR, 53-54.

1954-55: La temporada va començar com cada any amb els tornejos locals, i del propi club. A tall d’anècdota cal anotar que el torneig de l’Esportiva va ser guanyat per l’Equip Alsina, per davant dels equips que prenien els noms de jugadors, Pujol, Bassols, Tomás i Salvá.

El setembre d’aquell any, segons s’informava des de Radio Maresma “definitivamente la Asociación Deportiva vuelve al seno de la Federación Catalana de Baloncesto. Segun referencias oficiosas, incluso existe la posibilidad de que se le dé entrada en la Segunda Categoria. De veras celebraríamos que así fuese…”.

Tot i això, un equip de l’Esportiva va seguir disputant el campionat de l’OAR. Aquesta competició s’havia renovat, fent tres grups de deu equips, un d’aquests amb tots els equips de la costa (entre ells Deportiva i Intex de Mataró, i en un principi Jace San José, que es va haver de retirar a causa de la deserció de molts dels seus jugadors). Segons s’apuntava llavors, era un campionat “d’acusadíssim interès per tota la comarca. Desplaçaments fàcils i rivalitat entre la majoria dels equips. Molt interessant”. Per primer cop, no hi havia la possibilitat de disposar de duplicitat de fitxa federativa (espanyola o catalana) i diocesana a la vegada. D’aquesta manera no es permetia que alguns jugadors participessin en els dos campionats de manera simultània, un fet que aleshores creava moltes contradiccions. En la primera jornada, els esportivistes van perdre enfront el rival mataroní per un clar 29-45, a la pista del Cercle Catòlic.

Aquesta derrota, a priori estranya, és comprensible si tenim en compte que poc abans del partit, la Federació va confirmar que un equip del club podria competir a 2a Categoria. I finalment així va ser, estrenant-se molt positivament amb la visita del CN Sabadell (51-41). S’explicava a les ones que l’Esportiva retornava “en busca de un lugar destacado dentro del baloncesto regional, que en el pasado ya tuvo. Pese a todo, los del CC cuentan con gente capacitada y es de creer que este destaque lo lograran ya, en esta misma temporada”. D’aquesta manera acabaven uns anys en que s’havia optat per participar en la competició de l’OAR per motius encara poc clars. Segurament hi havia hagut pressions des del mateix Centre Catòlic per ajudar a potenciar una competició organitzada per l’església, però tal com ens explica el Sr.Llorens també hi hauria influït molt l’aspecte econòmic, ja que en aquesta competició els col·legiats no cobraven. Sens dubte, això significava un important estalvi pel club, que per altra banda, ben aviat va veure que no era rendible per prosperar esportivament.

En el seu retorn a Segona Catalana, els esportivistes van demostrar la seva vàlua, aconseguint el subcampionat i l’ascens a Primera Regional, per darrere de la Gimnàstica de Badalona que els va guanyar per bàsquet-average. En la darrera jornada l’Esportiva va superar el Terrassa per 25-29, amb un equip format per Salvá, Pujol, Suñé, Torrent, Fadó, Oleart, Domínguez i Bravo. Aquests homes van permetre l’èxit del retorn a Primera Categoria Regional, gairebé a primera línia del bàsquet català “d’on havia desaparegut momentàniament per militar els últims anys a categoria Diocesana, on, de totes maneres, havia estat sempre dels millors. Si no el millor…” El que estava assegurat, sense cap mena de dubte, era la continuïtat, donat que ja es començava a parlar de la “inextingible” pedrera del club.


Equip que va disputar un partit contra la selecció Diocesana, el juny del 52

55-56: 1a Categoria Regional. La Primera Regional era el campionat immediatament inferior a la Primera Catalana (de 18 equips) en la qual hi havia el CD Mataró. D’aquesta manera, després d’uns anys separats, l’Esportiva veia més a prop la possibilitat de tornar a posar-se a l’alçada del seu històric rival…

El repte de la nova categoria s’afrontava amb un nou entrenador, Joaquim Moya, i la reincorporació del jugador Triola. Es preveia una temporada complicada, ja que el grup II de 1a Regional, tenia grans equips com els descendits Bàsquet Manresa i BIM, que eren sens dubte els favorits. L’equip groc i morat estava format per Fadó, Triola, Salvá, Suñé, Pujol, Romagosa, Llorens, Ferrús i Cañellas.

Tal com s’esperava va resultar ser una temporada d’adaptació a la categoria, en que l’Esportiva va aconseguir una meritòria setena posició, en un campionat de catorze equips guanyat pel BIM. Per primera vegada després de molts anys, ja no es comptava amb equip sènior a Diocesana.

56-57: 1a Categoria Regional. En la segona temporada a 1a Regional es va comptar amb la companyia local del Santa Anna, que havia pujat a causa del reajustament de categories. El primer derbi va acabar amb victòria esportivista per 61-41, mentre que a la segona volta es va repetir la història amb un 45-64 que tancava el campionat. Aquest partit va ser el reflex de la classificació d’ambdós conjunts, ja que mentre que els del Centre Catòlic van mantenir sense problemes la categoria, el Santa Anna no va poder evitar el descens. En aquest darrer matx de la temporada, l’Esportiva va formar amb Gelabert, Alsina, Salvá, Bravo, Federico, Fornés i Solà.


Equip infantil que va guanyar el Campionat de Catalunya, temp. 56-57

L’equip infantil va donar una gran satisfacció al club, ja que en el mes de maig va aconseguir el Campionat de Catalunya infantil, després de derrotar el Jac Sants de Barcelona. Aquest infantil de l’Esportiva, que va comptar amb la col·laboració de l’Intex en la seva formació, estava format per Codony, Burillo, Ramon, Blasco, Montull, Romero, Padró i Urgelés, i el tècnic Colomer i va certificar aquest triomf amb un decisiu 16-38. I d’aquesta exitosa manera es va tancar una temporada, que va estar marcada en les altes esferes del bàsquet per la celebració de la primera Lliga Nacional a l’Estat.

57-58: 1a Regional. Grup B. L’Esportiva, sota la direcció del tècnic Sr.Baró, va començar la temporada de manera molt positiva, ja que es va emportar el Torneig Ajuntament d’Alacant, derrotant el Volund Alacant i el Junta de Obras, que segons expliquen textos de l’època, estava reforçat amb algun jugador del Real Madrid. Un bon començament de pretemporada, que es va refermar en la primera jornada d’un campionat en el qual s’estava emmarcat en un grup realment fort. L’estrena amb victòria clara (51-25) davant el Cornellà va propiciar els primers elogis envers un equip “amb moral i velocitat”, del que s’esperaven moltes coses. Però a mesura que avançava el campionat els esportivistes van afluixar, pel que la junta va decidir reemplaçar Baró per Antoni Salvà, que va portar l’equip a fer una gran segona volta sense perdre cap partit a casa.

Al final, va resultar una notable temporada en la que no es van passar problemes per mantenir la categoria, i que es va tancar amb victòria contra el Teià. L’Esportiva va acabar en setena plaça, empatant a 50 punts amb el sisè, per 60 del campió Valls. Molt digna campanya per tant dels Pujol, Alsina, Fornés, Gallego, Prat, Bravo, García, Oleart, Banet i Taberner. La bona tasca de Salvá va merèixer els elogis dels periodistes de l’època, que van opinar que amb ell a la banqueta des del començament, potser s’hagués estat lluitant pels llocs de promoció d’ascens.

Innovacions en les regles del bàsquet: En motiu dels Jocs Olímpics de Melbourne, el món del bàsquet va celebrar un Congrés internacional que va aprovar diverses noves regles que afectaven de manera notable la manera de jugar. La més impactant, va ser la creació del límit de possessió als trenta segons. Tal com s’explica, aquesta va ser una mesura pensada de manera clara per evitar les “rodes” interminables que tant mal feien a l’espectacle. Noves tàctiques, i una major velocitat es feien inevitables per adaptar-se a aquest important canvi. En la primera jornada de lliga, la primera norma que es va posar en pràctica va ser la dels tres segons en zona.

58-59: 1a Regional. La nova temporada es va iniciar amb l’entrada a la presidència de Jaume Buch Campeny. Després d’un complet descans estival, es reprenia la competició amb una clara continuïtat, tant pel que fa a jugadors com l’entrenador, que continuava sent Antoni Salvà. Aquest fet, va donar moltes esperances, ja que el final de l’anterior temporada havia estat brillant. Explicaven a les ones que aquest entrenador, que s’acabava de treure el títol, “havia recollit un equip pràcticament desmoralitzat”, i com ja hem comentat, va fer-lo remuntar fins a les primeres posicions. El sentiment, es pot resumir en una paraula: optimisme. Tot i això, el club va perdre els juvenils Ramon i Burillo, que després d’un contenciós entre els dos clubs locals, van acabar recalant en el CD Mataró.


Equip temporada 58-59

El primer partit de l’any feia bons els pronòstics dipositats sobre la plantilla. Es va derrotar per 57-33 al Sanfeliuense, amb la intervenció de Fornés, Alsina, Muñoz, Triola, Garcia, Gallego i Suñé. Es comentava que Salvà disposava d’una excel·lent plantilla, amb grans rebotejadors (Triola, Fornés i Suñé), bons homes per fer ràpides incursions amb velocitat (Muñoz, Alsina i Prat), un combatiu Garcia, i un Gallego amb eficàcia en el tir exterior. La temporada va continuar amb una decebedora derrota a Canet (39-25), però no va decaure l’entusiasme, com queda demostrat en el fet que els aficionats compraren una nova pilota! i una empresa comercial els va proporcionar uns nous “trajos olímpics” als jugadors.

Això es va traduir en triomfs profitosos fent gala de la millor arma que tenien: el conjunt. També destacava la velocitat en el joc de Prat i el treball de Salvà (”que molt bé sap moure els seus peons”). La il·lusió es mantenia, ja que l’equip va mantenir-se algunes jornades a només un punt del líder, però els equips més forts van agafar avantatge, i l’Esportiva es va haver de conformar amb la cinquena plaça, la primera que no donava opció a promocionar per pujar. Tot i això, van demostrar que hi havia classe suficient per haver estat lluitant per aquestes places, derrotant per 54-49 al Sitges, un dels dos conjunts que comandaven la classificació, a dues jornades pel final. Segons la ràdio de l’època, els problemes de l’equip van ser “les lesions, desqualificacions, i sobretot una incomprensible desmoralització totalment prematura”.


 • Notícies Platges de Mataró. Copa Catalunya

  Charly Giralt, nou entrenador del Sènior A mas.

  El que fora en anteriors temporades entrenador dels nostres equips Júniors mas. i que la recent temporada ha dirigit el Sènior mas. del SESE de Copa Catalunya, se incorpora un cop més al nostre Club, aquest cop per encarregar-se del Sènior A mas. En Charly es un entrenador amb una llarga trajectòria en el mon […]

  Noves incorporacions al Sènior A mas.

  Acabada la temporada, hem d’agrair a tots els que han portat a bon terme la trajectòria del nostre equip Sènior A mas. i que la propera temporada no estaran amb nosaltres, agraïm doncs a en Joan González, l’Òscar Jordà, David Viñas, Eric Mañés i Ibe Oji, la seva implicació envers l’equip, alhora que els hi […]

  Eric Mañés, Fitxa pel Platges de Mataró.

  Aquesta setmana s’ha incorporat com a jugador del nostre Sènior A mas. per la propera temporada, l’Enric Mañés Carretero, que la darrera temporada ha jugat a Copa Catalunya amb el CB Barberà i en temporades anteriors havia defensat els colors del CB Granollers i del CB Santfeliuenc a lliga EBA. Es tracte d’un jugador de […]

  Ibe Oji, nou jugador del Platges de Mataró.

  Ahir el jugador Ibe Oji de 23 anys i 190 cm. Es va comprometre per la propera temporada amb el Platges de Mataró per jugar a Copa Catalunya. L’Ibe va fer la seva etapa formativa al CB Cornellà, de on va passar de sènior al CB Gavà, aconseguint l’ascens a Copa Catalunya i seguidament al […]

  El Platges masculí es despista i perd el darrer partit.

  Ahir diumenge el Platges tenia el seu darrer partit de la temporada, un cop ja havia fet els seus deures la setmana passada i la relaxació en aquest partit va ser més que evident, circumstància que va saber aprofitar el Sant Fruitós per emportar-se una merescuda i agònica victòria per assolir la permanència, en el […]

 • Notícies Grupo Marthe – U.E. Mataró

  El Sènior B Masculí assoleix l’ascens a 2ª Catalana

  Una nova alegria per el Club. El Sènior B mas. ha aconseguit una clara victòria davant el C.B. Calella per 96 a 40 i assoleix l’ascens directe a la Segona Catalana una jornada abans de la finalització del campionat i amb un balanç de 24 victòries a falta del darrer partit i 5 derrotes. Sensacional […]

  El Sènior B mas. Imparable.

  Sisena victòria del Sènior B mas. aquest diumenge al mig dia al Palau i aquest cop davant d’un dels equips amb més potencial de la lliga, el Bàsquet 3 Viles, equip que compta amb molts jugadors que han tingut el seu passat recent a la Esportiva i dels que  se’n guarda un bon record i […]

  Tercera victòria consecutiva del Sènior B mas.

  Per tercera setmana consecutiva l’equip del Grupo Marthe-UE Mataró, s’ha imposat al seu rival de torn, el CESET de Girona per un  resultat de 78 a 70, no sense abans haver de patir d’allò més per doblegar a un equip que es troba instal·lat en la tercera posició del campionat. L’equip un cop més ha […]

  Inici esperançador del Sèniors masculins.

  Ahir dissabte el Sènior A mas. va tenir el seu primer partit i desplaçament a la sempre complicada pista del Adepaf de Figueres, i després d’un inici de partit molt equilibrat (22 a 20 en el primer quart i 40 a 44 a la mitja part) amb constants alternatives el marcador, en el tercer període […]

 • Notícies Platges de Mataró C. Senior

 • Notícies Platges de Mataró. Junior Preferent

  Orgullosos del nostre Júnior Masculí

  Compromís, capacitat de sacrifici, amor al bàsquet … és el que han demostrat els jugadors de Jordi Ventura. Amb un equip nou, ple de jugadors de primer any, quan tots gaudíem de les nostres vacances a la platja, a la muntanya o visitant ciutats, el nostre Júnior Masculí començava a entrenar els primers dies d’agost. […]

  Junior Masculí Preferent: UESC Sant Cugat 80 Platges de Mataró 85

  Ahir, diumenge, vam jugar amb el júnior a la complicada pista del Sant Cugat, equip cuer de la lliga, però a conseqüència de jugar els seus tres primers partits fora de casa. Penso que ha estat una victòria molt important perquè aquest equip es farà fort a casa i té potencial per tirar endavant. A […]

  Junior A Masculí Platges de Mataró 95 SEDIS BÀSQUET 70

  Ahir, dissabte, el júnior de la Unió jugàvem la tercera jornada de lliga contra el Sedis de La Seu, tots dos equips amb un victòria i una derrota en aquesta primera fase de Preferent B. El partit va començar molt igualat, arribant empatats al final del primer quart. En el segon quart es va mantenir la […]

  Cadet A i Júnior A mas. han assolit la categoria Preferent.

  Tant el Cadet com el Júnior masculins han aconseguit en aquest llarg cap de setmana classificar-se per jugar la propera temporada en la categoria Preferent. El Cadet ho aconseguia després de imposar-se als tres equips del seu grup, el Força Lleida per 54 a 74, al C.B. Prat per 82 a 52 i ahir davant […]

  El Cadet A Masculí és ja un equip Prefente i el Junior A està a un pas d’aconseguir la categoria.

  El Cadet A Masculí, dirigit per Pepo, és ja equip preferent després de guanyar al CB Prat per 85 a 52. Demà jugarà el seu últim partit, amb la categoria assolida, contra CB Sant Josep a les 19 hores al Poliesportiu Municipal Pla de la Concòrdia, Av de la Unio, s / s, a Montgat. […]

 • Notícies U.E. Mataró. Junior Interterritorial

  Aquesta Setmana Santa no et quedis a casa, participa dels Campus de Tecnificació de la UEM.

  Campus de Setmana Santa de pilota petita dirigit per Lluis Escudero. Les dates del campus de pilota petita seran els dies 25, 26, 27 i 28 de març de 09:00 h. a 17:00 h. en horari continuat o bé de 09:00 h a13:00 h i de 15:00 a 17:00 h sense dinar. L’últim dia, com […]

 • Notícies Platges de Mataró. Cadet A

 • Notícies Cadet B. 1er Any

  EL CADET B. MAS. CAMPIÓ DE CATALUNYA.

  Aquesta tarda a la localitat lleidatana de Mollerussa, el Cadet B Mas. s’ha proclamat Campió de la Final a Quatre del Campionat de Catalunya de la categoria Cadet de 1er. Any. En el partit de semifinals ha tingut que superar a un difícil Força Lleida que li ha posat les coses molt complicades a l’equip […]

  Final Campionat de Catalunya Cadet Masculí 1r Any a Mollerusa

  El equip de Esteve Vallmajor jugará aquest Cap d’setmana la Fase Final del Campionat de Catalunya Cadet Masculí 1r Any.  

  Mal partit a Cerdanyola però amb victòria final

  Aquest diumenge passat, vam jugar amb l’Infantil A a la pista del Ópalo Cerdanyola. Jugar al matí quan no hi estàs acostumat sempre fa por, i així es va demostrar aquest cap de setmana passat, el nostre equip no va començar gens concentrat, ni en atac ni en defensa, fet que fa que el Cerdanyola […]

  El Cadet B Masculí es proclama Subcampió de Catalunya Cadet de Primer Any

  Diumenge el Cadet B va jugar la final del Campionat de Catalunya Cadet de 1er any. En un partit molt vibrant, l’afició del mataró no va fallar i va omplir les grades del Poliesportiu de Blanes de color groc i no va parar d’animar en tot moment, el partit abans de començar ja es preveia […]

  El Cadet B Masculí es classifica per la final del Campionat de Catalunya cadet de 1r any

  El cadet B ha assolit la gran fita de classificar-se per la final del Campionat de Catalunya  cadet de 1r any, després de superar l’eliminatòria a doble partit de semis davant un gran Lleida, que no va posar les coses gens fàcils. Felicitar a tots jugadors per aquesta gran temporada que s’ha aconseguit, primer classificant-se […]

 • Notícies Cadet C

  El Cadet A Mas. juga la Final a 4 Interterritorial.

  Aquest diumenge a la ciutat de Tortosa, el Cadet A mas. arrodonirà una excel·lent temporada en disputar la Final a 4 Interterritorial, enfrontant-se a les 12 del mig dia al Puigcerver La Salle-Reus, en cas de superar aquest escull, a les 5 de la tarda haurà de disputar la Final davant l’equip que superi el […]

 • Notícies Cadet D

 • Notícies Infantil A

  Infantil A Masculí: ZARABASQUET 2015 MONZÓN

  Gran Torneig el que han realitzat els nostres jugadors per terres aragonenes. Molts minuts per tots els jugadors i molt bon comportament tant dins com fora de la pista, esperem que aquesta experiència els hi doni confiança de cara al tram final del campionat. Resultats: UEM  54   KK PETROVGRAD  48 UEM  53   CB TORRELODONES  66 […]

  L’Infantil A Masculí comença la preparació de la lliga regular en A1 disputant el Torneig de Vic.

  A partir de gener l’Infantil de Miguel Jimenez i Carlos Chacón serà a la màxima categoria del bàsquet infantil català. Durant aquestes festes mantindrà el to d’entrenaments i de competició per començar bé l’any. El dissabte 27 ha participat en el Torneig de Vic tenint molt bons enfrontaments. Al matí va guanyar amb solvència a CB […]

  L’infantil A masculí ja és equip de Nivell A.

  L’equip de Miguel Jimenez i Carles Chacón ha superat les fases per competir durant la temporada a nivell A amb molt bona nota. L’equip que la temporada passada va enlluernar pel seu joc alegre i directe continua amb el seu bon treball sota la direcció dels seus nous entrenadors. Els nostres infantils han superat amb […]

  L’Infantil A Masculí guanya al Palau

  Aquest diumenge hem jugat per primera vegada amb l’infantil masculí al Mora, i a més ho feiem a les 9 del matí del diumenge. Primers conceptes que ens avisaven de que el partit contra el FC Martinenc no seria fàcil. I així ha estat, partit d’inici amb molts dubtes, errades a sota cistella i moltes […]

  Infantil Masculí: Guanyem al Força Lleida

  Aquest cap de setmana passat vam jugar la segona jornada de la fase regular a nivell A1 amb l’infantil, aquest cop rebíem el Força Lleida. El partit estava programat per les 19.00 hores a la Gàbia, però al arribar allà i veient que la pista estava impracticable vam decidir a priòri suspendre’l. Però res més […]

 • Notícies Infantil B

  El Preinfantil A Masculi de Torneig en Torneig.

  Després d’acabar la primera fase del campionat imbatuts, l’equip de Sergi Ventura ha aprofitat aquestes festes nadalenques per disputar els torneigos de Vic i Sant Cugat. Torneig de Nadal de Vic UEM – Sanpedor. 85-45 UEM – Unio Manresana. 102-32 UEM – CB Vic. 56-52 Final: UEM – Joventut 32 -55 A la final En […]

  Jugadores i jugadors de la UEM en les Preseleccions i Seleccions de la Federació Catalana de Basquetbol

  Un any més nombrosos jugadors de la UEM ens representen en les Preseleccions i Seleccions de la Federació Catalana de Basquetbol. El Comitè Tècnic d’aquesta Federació, dins del Programa de Seleccions Territorials Preinfantils (01), ha convocat per formar part del grup de Barcelona que participarà en el Torneig de Seleccions Territorials a Adrià Tena, Arica […]

  El preinfantil millora en la seva visita a Mollet.

  Després de derrotar el Sant Just la setmana anterior, el preinfantil visitava la pista del Mollet, equip que està segon en la classificació. El grup tenia en ment millorar el partit jugat a casa en la primera volta en què es va perdre, tot i competir durant tot el partit, per 16 punts. El partit […]

  El preinfantil comença la segona volta amb victòria.

  Inici de segona volta amb victòria pel preinfantil. Jugàvem davant el Sant Celoni, que ens havia guanyat en el partit d’anada d’un punt després de deixar-nos remuntar 16 punts de diferència. Vam poder veure una millora en l’actitud dels jugadors des del primer moment del partit. Això, habitualment, ens porta a fer bons períodes i […]

  El preinfantil perd davant el líder. (44-79)

  Aquest dissabte ens visitava el líder de la competició, Lliçà d’Amunt, amb ple de victòries. El partit es presentava difícil donat que ens està costant força encarar els partits. Tot i sortir a la pista amb forces ganes de fer les coses be, ràpidament els visitants es van posar per davant degut a alguna pèrdua […]

 • Notícies Mini A

  Pol Puig, a la Selecció Catalana Mini

  El jugador del nostre equip Mini A mas. Pol Puig López, ha estat seleccionat per formar part de la Selecció Catalana Mini, que haurà de disputar el Campionat d’Espanya de seleccions autonòmiques a la localitat de Sant Fernando (Cadis) els propers 19 a 23 de març. Moltes felicitats a en Pol, a la seva família […]

  Quatre equips de la UEM al Torneig de la Seu d’Urgell.

  El Mini A femení de Teresa Gomez, el Mini Groc femení de Berta Carreras, el Mini A Masculí de Nacho Ariño i el Mini 1 de Joan Ramon Jimenez disputaran des d’avui 27 fins al 30 de desembre el Mític torneig de Nadal de la Seu d’Urgell . Desitgem que gaudeixin molt els quatre equips […]

  Mini A Masculí CAMPIÓ del 13è Torneig de La Seu d’Urgell. Categoría Femenina Mini A va ser 3er y Mini B 5è

  El Palau d’Esports de La Seu d’Urgell, on juga A.E. SEDIS BÀSQUET, va acollir en la jornada de cloenda del Torneig del dia 30 de desembre a més de 1.000 espectadors, que van omplir totes les graderies de l’instal.lació, i van gaudir de la final on se va a imposar nostre Mini A masculí, dirigit […]

  Els Minis femení i masculí, Campions a La Seu d’Urgell

  Des d’aquest passat dijous fins ahir diumenge va tenir lloc a La Seu d’Urgell el 12è Torneig de Nadal de Minibàsquet, on els nostres equips Mini A i Mini B femení i Mini A masculí, van tenir una lluïda participació. El Mini B femení, va haver d’enfrontar-se a equips d’un any més que les nostres […]

  Mini “A” masculí: U.E. Mataró 81 Círcol catòlic de Badalona 68

  Dissabte 1 de Desembre el mini “A” masculí del Mataró tornava a disputar un partit en el Palau d’Esports Josep Mora, després d’un mes sense fer-ho, i havent perdut el primer partit de la temporada la setmana passada al camp del Joventut de Badalona. Després d’una derrota és importantíssim tornar a guanyar el més aviat […]

 • Notícies Mini B

  Trobada equips Preminis i minis masculins.

  Aquest dissabte pel matí, s’ha realitzat una mini-trobada en el pavelló del carrer Euskadi, amb tots els minis i preminis masculins del club, realitzant partits de 4 quarts de 6 minuts, amb equips de 4 jugadors barrejats des de minis de segon any fins preminis de primer any. Els nois han jugat en un cap […]

  El Bàsquet dins la 11a Festa de l’Esport.

  Ahir dissabte a la Plaça de les Tereses i dins del marc de l’11a. diada de l’esport que promociona la Diputació de Barcelona i a la que la nostra Entitat hi ha donat el seu suport, els equips minis i els integrants de les nostres Escoles de Bàsquet, van portar el nostre esport al vell […]

  Derrotes dels equips minis masculins

  MINI “A”  MASCULÍ, EL RESULTAT NO ACOMPAYA EL BON JOC. Mini “A”  59  – CE Valldemia   67 Partit de màxima rivalitat, el disputat aquesta setmana pel Mini ”A”., davant de Valldemia. Bona sortida del grocs, possiblement amb la millor mitja part de la temporada, però no van poder treura una avantatge suficient que els hi […]

  El Mini “A” Masculí a prop de sorpendre al segon classificat

  Mini “A”  70 – Sant Josep Badalona “A”   83 Bon partit dels mataronins davant d’un dels equips forts de la categoria, jornada a jornada l’equip groc,  un cop va recuperant els jugadors lesionats, sembla que es retrobi a si mateix, i aquesta setmana va tenir opcions fins al final de disputar-li el partit als badalonins. […]

  Jugadors i jugadores en les preseleccions catalanes

                                          La Federació Catalana de Basquetbol ens fa arribar excel.lents noticies per la familia groga en forma de convocatòries per les diferents Preseleccions Catalanes, fins a dotze jugadors, cinc nois i set noies han estat cridats per formar […]

 • Notícies Premini A

  Premini A Masculí guanya 61 a 33 a Basquet Santa Coloma de Gramanet

  Aquest dissabte al mati, els petits de la UEM han aconseguit una bona victoria davant del club basquet Santa Coloma de Gramanet. El matx ha estat molt emocionant i s’han vist bones jugades d’atac per part dels dos equips. Al final del primer quart el resultat ha estat d’empat a 4. Ja en el segon […]

  VICTORIA DEL PREMINI A MASCULÍ

  El dissabte 21 de febrer els petits del Premini A varen guanyar el seu segon partit a la Fase Regular contra l’equip sempre difícil dels Dimonis de Badalona. Els nostres varen sortir molt endollats ja des d’inici i es varen imposar en els 5 primers quarts fent una pressió asfixiant  als badalonins.  Amb un clar […]

  El Mini1 visita la pista del Pineda

  Després de dues jornades guanyant ens efrontàvem els dos equips que encapçalàvem la classificació. El partit no va decebre a ningú. Va ser un partit molt intens, amb molta velocitat i també moltes imprecisions per part dels dos equips. Es va veure un gran partit de bàsquet i, tenint en compte que vam tornar a […]

  Trobada equips Preminis i minis masculins.

  Aquest dissabte pel matí, s’ha realitzat una mini-trobada en el pavelló del carrer Euskadi, amb tots els minis i preminis masculins del club, realitzant partits de 4 quarts de 6 minuts, amb equips de 4 jugadors barrejats des de minis de segon any fins preminis de primer any. Els nois han jugat en un cap […]

  El premini A masculí ens mostra la seva millor cara al Màgic Badalona

  Dissabte passat el premini es desplaçava fins a Badalona per jugar el seu partit amb el Joventut de Badalona. Era un partit, en principi, difícil per quí era el nostre rival però també pel resultat del partit d’anada a casa nostra qye va acabar amb només 8 punts d’aventatge pels nostres jugadors. El partit es […]

 • Notícies Premini B

  Primera victòria del Premini-Escola

  Aquest passat dissabte, el Premini-Escola de l’entitat, va aconseguir la primera victòria de la temporada en derrotar el CEB Ronçana al Palau pel resultat de 38 a 27. Una victòria molt meritòria si es té en compte que es tracta d’un equip nou (creat durant les vacances de Nadal) que tot just jugava el seu […]

  Premini B Masculí encara amb bon peu una lliga que vol lluitar i competir partit a partit.

  Primer partit de la Fase Regular amb victòria a domicili en el derbi mataroní contra el Sant Antoni de Pàdua CBA, club de l’Escola Salesians de Mataró per 31-58. Després d’un primer quart molt igualtat i en el qual van predominar les defenses i els errors, en el segon període l’equip ja va començar a […]

 • Notícies Platges de Mataró. Copa Catalunya

  Sènior Femení Copa Catalunya. Platges de Mataró.

  Lorena del Moral La genial base badalonina amb passat a la Unió on va viure la seva primera experiència sènior torna a Mataró. Lorena arriba consagrada com una de les millors bases catalanes del bàsquet català, clau en les darreres f4 amb el Draft, el seu ex-equip, de ben segur que la seva màgia i […]

  Esther Murat BRONZE amb Catalunya al Campionat d’Espanya Júnior 3×3 de seleccions.

  La jugadora de la UEM assoleix la medalla de BRONZE amb la Selecció Catalana U18 en el 1r Campionat d’Espanya Júnior 3×3 de seleccions autonòmiques. L’equip conformat per Esther Murat (UE Mataró), Dèlia Ània (Basket Almeda), Marina Vallès (Femení Sant Adrià) i Laia Solè (Segle XXI) van superar a Castella i Lleó (19-17) i a […]

  El Sènior Femení de Copa Cataluya guanya al camp de CE Sant Nicolau.

  El sènior femení disputava el seu tercer partit de la temporada la difícil pista del Sant Nicolau, equip que ara per ara conta amb la MVP de la competició (23 Valoració mitjana) Aina Vendrell. L’equip començava neguitós en la seva defensa però encertat en el seu tir exterior, Teresa Gomez amb dos triples en aquest […]

  El Sènior A fem. s’acomiada amb una Victòria

  En partit avançat de la jornada, el Sènior A femení s’ha acomiadat de la temporada amb una nova victòria a domicili, en la seva visita a la pista del BF Viladecans, on s’ha imposat clarament per 53 a 67. En un partit on ha estat molt present la nostàlgia per la finalització d’una nova temporada […]

  El Platges Femení acaba la Fase de permanència com a líder.

  Platges Mataró fem. 58 – Bencriada 50 Impressionant final de temporada del Sènior A fem. que ha sumat aquesta tarda al Palau una nova victòria que col•loca a l’equip com a líder del seu grup de Copa Catalunya i que l’habilita per seguir en aquesta categoria la temporada que ve. El partit d’avui enfront de […]

 • Notícies Platges de Mataró. Junior Preferent

  El Junior A Femení ja és equip de categoria preferent.

  El Junior A femení entrenat per Daniel Montoliu i Sergi Ventura s’ha classificat el passat cap de setmana per poder disputar la màxima categoria del bàsquet de formació a Catalunya.   Les noies d’en Dani tenien davant seu un camí difícil que marcaria el desenvolupament de tota la temporada. Unes fases d’ascens, en aquestes dates, […]

  NIT DE L’ESPORT 2014

  Aquesta nit en el decurs de la “Nit de l’Esport de Mataró 2014”, han estat guardonades com a millor esportista Juvenil de la ciutat, la “nostra” jugador Ariadna Pujol Lluch, i com a tercer classificada, també Juvenil, la Laia Flores Costa, moltes felicitats a les dues ex-components dels nostres equips Júnior i Sènior femenins de […]

  Platges de Mataró Junior Femení SUBCAMPIÓ d’Espanya de Clubs

  XXXIII CAMPIONAT D’ESPANYA DE CLUBS JÚNIOR FEMENÍ Zaragoza, del 12 al 18 de maig de 2013 FINAL (18/05/13) GC 2014 LA CAJA DE CANARIAS 67 – 56  PLATGES DE MATARO (Fuente: FEB) Crónica del partit. MATARÓ CREE EN SUS POSIBILIDADES (13-20) 13-20 Ya lo dijo el técnico de las catalanas al término del encuentro de […]

  El Júnior fem. brillant Campió de Catalunya

      Per 5è vegada consecutiva el nostre Júnior femení s’ha proclamat Campió de Catalunya en la Fase Final celebrada aquest passat cap de setmana a la població de Viladecans, on dissabte s’imposava de manera contundent al CEJ L’Hospitalet per 75 a 35 i ahir en la Final, en un gran partit de totes les […]

  El Júnior Fem. a la final a 4

  Aquest cap de setmana en el pavelló del “Atrium” de la població de Viladecans (Av.Josep Tarradellas, s/n) hi tindrà lloc la Final del Campionat de Catalunya Júnior Preferent femení, on el nostre equip ha aconseguit classificar-se per disputar aquest títol i a la vegada aconseguir una de les plaçes que donen dret a participar en […]

 • Notícies Platges de Mataró. Cadet Preferent

  El cadet femení del Platges de Mataró es classifica per la Final a 4 del Campionat de Catalunya.

  Històrica participació dels cadets masculí i femení de la UEM en el Campionat de Catalunya. La Unió Esportiva Mataró referent en el bàsquet de formació Masculí i Femení. Si fa uns dies anunciàvem la classificació matemàtica de l’equip masculí de Miguel Jiménez pel campionat de Catalunya, avui us expliquem que les noies del Àlex Leon, […]

  FINAL A 4 CADET FEMENÍ 2013 El Cadet Femení del Platges de Mataró, Quartes de Catalunya !!

  El Cadet Femení  del Platges de Mataró, Quartes de Catalunya !! No va poder ser, després d’un extraordinari partit el Cadet del Platges de Mataró, no va poder conquerir la tercera posició en el Campionat de Catalunya i el seu passi al Campionat d’Espanya, en perdre a la prorroga davant un bon CB Granollers, però […]

  El Cadet fem. del Platges assoleix la Final a Quatre del Campionat de Catalunya.

  Aquest passat dissabte el Cadet Fem.  del Platges de Mataró, tenia la seva darrera oportunitat per assolir una Final a quatre pel Campionat de Catalunya i la veritat que ho tenia molt complicat, doncs havia de visitar la pista del Bàsket Almeda, equip que també aspirava a la seva classificació pel títol català. I les […]

  Entrevista a Judit Valls

  Entrevista de maresmesport.cat a Judit Valls Judit Vals és una jove jugadora cadet de l’Unió Esportiva Mataró que estat seleccionada per la Federació Espanyola i Federació Catalana de Basquet per formar part de llurs equips i anem a conèixer-la una mica més. La Judit Valls és una noia que té quinze anys acabats de fer, […]

  El Cadet Femení Preferent del Platges de Mataró estarà entre els 8 equips candidats al títol de Catalunya.

  Amb la seva victòria davant Petro.Pinto-ASFE St Fruitos A, l’equip dirigit per David Luna i assistit per Teresa Gómez, es manté entre els 8 equips de nivell preferent que disputaran, a partir de gener, les quatre places que donen accés a la Final a 4 pel Campionat de catalunya. En un còmode partit les nostres […]

 • Notícies Cadet B. Interterritorial

  El Cadet Interterritorial Femení de la UEM classificat per a la semifinal del Campionat de Catalunya.

  Durant aquest cap de setmana el Cadet Interterritorial Femení entrenat per Álex León s’ha enfrontat, a doble partit, contra el CB Lleida, per obtenir una plaça al Campionat de Catalunya. L’eliminatòria començava amb el desplaçament de les nostres jugadores a terres lleidatanes per disputar el partit d’anada. El Lindis-CB Lleida era un equip desconegut per […]

 • Notícies Infantil A

  Segon millor equip Infantil, a la Nit de l’Esport

  L’equip Infantil fem. de la temporada passada, va ser reconegut ahir en la 61è Festa de la Nit de l’Esport, com el segon millor equip infantil de la Ciutat, en mèrit per la consecució del Sots-campionat de Catalunya i 7è lloc en els Campionats d’Espanya. Així mateix Laia Vico, d’aquest equip, va conquerir la 4ª […]

  El Infantil A Femení al Torneig de Vic

  L’ equip infantil de la U.E Mataró (participant a categoría cadet) va començar el dijous  amb una sòlida victoria davant el Sanga de Milà. Va ser una partit molt treballat i fins a mitjans del tercer quart no ens vam escapar a l’ electrònic. Va ser una experiència molt positiva enfrentar-nos a un a un […]

  LAIA VICO CAMPIONA D’ESPANYA AMB LA SELECCIÓ CATALANA INFANTIL

  La Unió Eportiva Mataró té una nova campiona d’Espanya en representació del nostre club, del nostre planter en la selecció catalana. Laia Vico, groga des de petita, és un exemple de treball, dedicació i il·lusió pel nostre esport. Des de la UEM volem felicitar també a les seves companyes i entrenadors que han fet possible […]

  Laia Vico amb la Selecció Infantil Catalana Femenina

  Un any més una jugadora de la UEM ens representa en la Selecció Infantil Femenina de la Federació Catalana de Basquetbol.  Laia Vico, jugadora del Infantil A,  han sigut escollida per formar part de la Selecció Infantil Catalana dirigida pel seleccionador Lluís Biosca i les ajudants Anna Farrés i Cristina Ibañez. Els combinats catalans infantils […]

  Gina Camps, Vinyet Coma i Laia Vico amb la Selecció Catalana Infantil

  Gina Camps, Vinyet Coma i Laia Vico s’han desplaçat fins a la localitat francesa de Perpinan convocades amb la Preselecció Catalana Infantil per disputar un Torneig contra la Selecció de Languedoc Roussillon U14 i la Selecció Languedoc Roussillon  U15. Enhorabona a totes elles per aquest premi fruit del seu esforç, també felicitar a totes les companyes d’equip i […]

 • Notícies Infantil B

  L’Infantil B Femení pinta de groc el Mundial de Bàsquet

  Laia Rubio i Dani Montoliu, entrenadors de l’Infantil B Femení, compleixen el somni de les jugadores del seu equip portant-les a veure a USA en un partit del mundial. Les nostres jugadors, vestides amb les seves equipacions de joc de la UEM, pintaven la grada de groc. Aquestes jugadores i els seus entrenadors gaudeixen del […]

  L’Infantil B femení aconsegueix una important victòria

  Aquest dissabte les noies de l’Infantil B rebien a la Gàbia el tercer classificat de la lliga, l’A.C.B Palau de Plegamans. Amb un balanç de 6 victòries i 3 derrotes tot feia pensar que seria un rival complicat i que seria una bona prova per comprovar l’estat de les mataronines després de tres setmanes sense […]

  L’Infantil B femení tanca la primera volta amb una altra victòria

  Bon partit el que es va poder veure aquest dissabte a Sant Celoni. Després d’un mes amb absències per lesions i malalties, les noies de l’Infantil B per fi afrontaven el partit amb l’equip al complert. L’equip del Vallès Oriental era l’únic equip que faltava per conèixer, però veient els resultats es podia preveure que […]

  L’Infantil B femení perd a la pista del GEIEG 2000

  Partit vibrant el que es va poder veure aquest diumenge a la pista del GEIEG 2000 entre les gironines i l’Infantil B de la Unió Esportiva Mataró. Tots dos equips arribaven imbatuts i amb ganes de liderar la classificació en solitari. El partit va començar amb indecisions en atac per part dels dos equips, amb […]

  L’Infantil B Femení suma la tercera victòria consecutiva

  Aquest dissabte les noies de l’Infantil B rebien el CB Matadepera Taronja, equip que en la primera jornada havia estat derrotat de forma contundent pel GEIEG 2000. Les locals van començar amb poca intensitat en defensa i sense córrer en atac. El baix ritme de partit va fer que els primers deu minuts acabessin amb […]

 • Notícies Mini A

  Mini A Femení vs Basquet Llor

  UE MATARO      48 BASQUET LLOR 45 El passat dissabte les noies del mini A de la UEM van disputar al Josep Mora l’últim partit de la fase regular de la competició. En aquesta ocasió s’enfrontaven al Basquet Llor, un equip que ja en el partit de la primera volta va posar en moltes dificultats a […]

  Mini A Femení campiones de la fase regular (Nivell A-2)

  CB VILASSAR DE MAR    11 UE MATARO A                  71 Partit sense història el que van disputar les nenes del Mini A de la UEM a la pista del CB Vilassar de Mar i que va suposar que les jugadores entrenades per la Teresa i en Conrad es proclamessin, matemàticament i a falta d’un partit, […]

  Mini A Femení a casa davant CE Sant Nicolau

  U.E. MATARO 43 CE SANT NICOLAU 33   Importantíssim partit el que tenien que disputar les nenes del Mini A,contra el sempre incòmode equip del Sant Nicolau de Sabadell, de cara a reafirmar el liderat i alhora augmentar l’avantatge amb les vallesanes que només havien perdut 2 partits a la lliga (un més que les […]

  Mini A Femení 55-28 Sant Quirze Basquet Negre

  Gran matinal de basquet la que ens van oferir les nenes del mini A enfront del equip del Sant Quirze del Vallès, l’únic equip que havia aconseguit guanyar a les mataronines a data d’avui. Les nenes dirigides magistralment per la Teresa i en Conrad van sortir molt concentrades i disposades a aturar l’atac de les […]

  Mas de Sant Lleí CBVV Negre 32-75 Mini A Femení

    El dissabte passat, les noies del Mini A, iniciaven la segona volta de la competició a la pista del Mas de Sant Lleí  (Vilanova del Vallès), amb l’objectiu de guanyar i mantenir així la primera posició a la classificació.   Les mataronines van sortir molt concentrades  des del salt inicial i gràcies a un […]

 • Notícies Mini B

  C.B. Lliçà de Vall vs Mini B Femení

  Dissabte, 7 de març de 2015 Llicà de Vall, 8:30h, 4ºC. És a dir, el fred ens donava la benvinguda. C.B. Lliçà de Vall vs U.E. Mataró B. Ens hem trobat un equip amb 8 jugadores, com el nostre. I un àrbitre que anava per feina. Hem començat pocs minuts abans de les 9h i […]

  Vibrant victoria del Mini B Femení davant CB Cardedeu

  Aquest dissabte pel matí van jugar les noies del Mini B al Palau contra el Cardedeu. Va ser un partit molt igualat en el que les noies van lluitar molt per aconseguir un merescut 37-34. El primer quart va ser un festival de cistelles de les nostres nenes, que fent jugades d’equip han acabat 11-2. […]

  Gran partit del Mini B Femení a Sant Celoni.

  Aquest passat dissabte dia 21 de febrer les nenes del Mini B es van desplaçar fins a Sant Celoni per disputar el cinquè partit de lliga. Va començar la primera part amb una denfensa inssistent que va predominar davant l´atac per part dels dos equips, acabant aquest primer temps amb un 0-2. A la segona […]

  Bon treball del Mini B Femení a La Garriga

  Aquest diumenge les noies del Mini B van visitar La Garriga per disputar la 4a jornada de la lliga en un partit molt igualat tal i com reflecteix el resultat 28-26 amb alguns moments de molta emoció. La intensitat de joc amb la que van començar les mataronines feia que es veiés un millor inici […]

  El Mini B Femení va rebre al Palau a L’Escola Sant Gervasi

  Mini B 38- Escola Sant Gervasi3 53  Dissabte el Mini B de marina Subirats va rebre al Palau a L’Escola Sant Gervasi 3 per disputar la 3a jornada de la Lliga. Va resultar el partit més irregular jugat per les nostres noies des que van començar la temporada. Els dos primers parcials amb un resultat […]

 • Notícies Premini A

  PARTIT PREMINI A FEMENÍ: MOLLET VS UEM

  El passat dissabte 7 de febrer de 2015, el nostre PreMini A Femení va jugar contra el Mollet. L’equip local es va presentar amb set jugadores, fet que per normativa s’estableix un resultat final de 0-2, independentment de les cistelles esdevingudes durant el joc. Tot i aquest determinant a favor de les nostres petites grogues […]

  Bon partit el jugat el passat dissabte dia 31 a la Gàbia per part del Premini A Femení.

  Després d’un començament molt fort per part de les vallesanes amb dos parcials de 0 a 4 i de 2 a 12, va ser a partit del tercer quart quan les petites grogues varen començar a jugar un bon equip que acompanyat de la seva gran lluita en defensa va suposar poder mantenir aquest avantatge […]

  Victoria del Premini A Femení al camp del Femení Sant Adrià

  Bon partit del premini A a la sempre difícil pista del FSA. Les nenes van començar el partit molt concentrades aconseguint un bon parcial en el primer quart 5 a 10 que es va anar escurçant. Fins arribar a un 18 a 20 a la mitja part. A la segona meitad varen tornar a sortim […]

  Jugadores i jugadors de la UEM en les Preseleccions i Seleccions de la Federació Catalana de Basquetbol

  Un any més nombrosos jugadors de la UEM ens representen en les Preseleccions i Seleccions de la Federació Catalana de Basquetbol. El Comitè Tècnic d’aquesta Federació, dins del Programa de Seleccions Territorials Preinfantils (01), ha convocat per formar part del grup de Barcelona que participarà en el Torneig de Seleccions Territorials a Adrià Tena, Arica […]

  Premini A Femení: Victòria treballada al camp del Vilanova del Vallès

  Després de varis caps de setmana marxant amb un gust agre dolç dels partits per la feina ben feta però sense que els resultats acompanyessin, aquest cap de setmana les preminis A van guanyar 17 a 63 al camp del Mas San Llei- Vilanova del Vallès. Anaven mentalitzades de que, desprès d’haver perdut tots els […]

 • Notícies Premini B

  Premini B Femení – A.B. Premià 41-34 (1-3-2015)

  A les 8h emergia un diumenge gris a Mataró amb aspecte trist i plujós. Els pares amb evidents signes de son anaven arribant al pavelló. Aixecar-se un Diumenge a les 7am no té nom! Els esperava la glòria i ells sens saber-ho… Xiulet inicial, pressionem els punys, sospirem fort i demanem a la verge de Montserrat un bon partit… El […]

  Sant Gabriel Ripollet 52 – 37 Premini B Femení

  Les maresmenques de la UE Mataró no van poder endur-se el triomf a la sempre complicada pista del Sant Gabriel de Ripollet. El matx va començar amb molta igualtat a les dues cistelles. L’equip local presentava un potent joc interior i un equip més experimentat que les grogues. El tercer quart de clar domini vallesà […]

  Premini B UEM 60 – 38 Cultural Badalona

  El partit va estar marcat per molta igualtat en els dos primers quarts (20-18). El joc era alegre i amb un intercanvi constant de cistelles. Amb un parcial local de 6-0 en el tercer quart i un altre ajustat període s’arribava a la mitja part amb un 34-24 favorable a les mataronines. A la represa […]

  Victoria del Premini B Femení al camp del AECAM

  AECAM Malgrat 29 – 32 UE Mataró B Les mataronines s’han emportat un ajustat triomf a domicili, tot i les baixes que presentaven per afrontar l’encontre, davant d’un AECAM Malgrat molt intens i amb molt bones jugadores. Els dos primers quarts han demostrat que el partit seria molt igualat, on ambdós equips exhibien bones defenses […]

  El Premini B perd a la pista del Sant Celoni

  El premini B matinava aquest dissabte i es desplaçava aquest cap de setmana a Sant Celoni per tal de disputar el partit a les 9 del mati. L’equip va perdre contra 61 a 11 malgrat els seus intents de fer bé les coses. La superioritat de l’equip rival en tots els aspectes va poder amb […]

 • Notícies Infantil Euskadi

  Escola de Bàsquet.

  Aquesta setmana també ha iniciat les seves activitats l’Escola de Bàsquet de la U.E. Mataró, que per aquesta temporada desenvoluparà les seves activitats els Dimarts i Dijous de 17’50 a 19 h. a la pista del Centre Catòlica “La Gàbia”, i els Dilluns i Dimecres de 17’45 a 19 h. a l’escola de bàsquet del […]

 • Notícies Mini Euskadi

  Trobada equips Preminis i minis masculins.

  Aquest dissabte pel matí, s’ha realitzat una mini-trobada en el pavelló del carrer Euskadi, amb tots els minis i preminis masculins del club, realitzant partits de 4 quarts de 6 minuts, amb equips de 4 jugadors barrejats des de minis de segon any fins preminis de primer any. Els nois han jugat en un cap […]

  El Bàsquet dins la 11a Festa de l’Esport.

  Ahir dissabte a la Plaça de les Tereses i dins del marc de l’11a. diada de l’esport que promociona la Diputació de Barcelona i a la que la nostra Entitat hi ha donat el seu suport, els equips minis i els integrants de les nostres Escoles de Bàsquet, van portar el nostre esport al vell […]

  Partit d’infart del Mini Mixte d’Euskadi

  Aquest dissabte 17 de Març era la prova de foc pel mini mixte d’Euskadi. Esperaven aquest partit amb moltes ganes. S’enfrontaven contra el Cirera a casa, l’únic rival que no havíen estat capaços de vèncer a la primera volta, perdent només de dos. Els dos primers quarts, els nostres jugadors, han sortit massa nerviosos i […]

  Mini Mixte Euskadi 62 Sant Josep 11

  Desprès de la primera derrota contra Cirera i les vacances de nadal, el mini mixte d’Euskadi ha sortit avui, amb les piles carregades i amb moltes ganes, a jugar contra el Sant Josep. Gràcies a un joc en equip, participant cada un dels nostres jugadors i jugadores en totes les accions i una bona defensa, […]

  Escola de Bàsquet.

  Aquesta setmana també ha iniciat les seves activitats l’Escola de Bàsquet de la U.E. Mataró, que per aquesta temporada desenvoluparà les seves activitats els Dimarts i Dijous de 17’50 a 19 h. a la pista del Centre Catòlica “La Gàbia”, i els Dilluns i Dimecres de 17’45 a 19 h. a l’escola de bàsquet del […]

 • Notícies Escola Euskadi

  El Bàsquet dins la 11a Festa de l’Esport.

  Ahir dissabte a la Plaça de les Tereses i dins del marc de l’11a. diada de l’esport que promociona la Diputació de Barcelona i a la que la nostra Entitat hi ha donat el seu suport, els equips minis i els integrants de les nostres Escoles de Bàsquet, van portar el nostre esport al vell […]

  11a Festa de l’esport. 2 de june. Vine i participa-hi.

  El primer cap de setmana de juny ( 2 i  3 de juny) hi ha una nova edició de la Festa de l’Esport de la Diputació de Barcelona, en la que hi participen entitats, clubs i associacions de diversos municipis. La Unió Esportiva Mataró organitza: Exhibició de Mini Bàsquet al carrer. El 2 de juny […]

  Trobada Escola de Bàsquet

  El passat diumenge dia 18 com a preliminar del partit de l’infantil B davant la Penya. Els nens i nenes de l’escola de bàsquet del club, varen fer una trobada amb els nens de l’escola de bàsquet de Sant Vicenç de Montalt (3 Viles). Éls petits del club és van divertir de valent i van […]

  Escola de Bàsquet.

  Aquesta setmana també ha iniciat les seves activitats l’Escola de Bàsquet de la U.E. Mataró, que per aquesta temporada desenvoluparà les seves activitats els Dimarts i Dijous de 17’50 a 19 h. a la pista del Centre Catòlica “La Gàbia”, i els Dilluns i Dimecres de 17’45 a 19 h. a l’escola de bàsquet del […]

 • Notícies Escola Gàbia

  Jornada de Portes Obertes Femenina a La Gàbia.

  Matí de bàsquet, matí  de trobada, matí d’èxit la viscuda el passat dissabte a La Gàbia. La coordinadora de cistella petita, Berta Carreras, havia organitzat una jornada de portes obertes que permetés que amigues de les nostres jugadores coneguessin de prop en què consisteix aquest esport. Berta envoltada pel seu equip d’entrenadors, Marc Batlle, Marina […]

  20a edició de la Festa de les escoles de bàsquet a Castellar del Vallès

  Aquest diumenge 19 de maig a partir de les 10 del matí, els nens i les nenes de l’Escola de Bàsquet van participar a la Trobada de Castellar de Vallès, al recinte de l’Espai Tolrà. Va ser un matí de festa on van gaudir del bàsquet juntament amb més de 800 nens de tot Catalunya. […]

  Trobada d’Escoles de Bàsquet a Premià. (16/03/2013)

  El proper dissabte, 16 de març, la Escola de Basquet de la Unión Esportiva Mataró, dirigida per Miguel Jiménez, participarà a la Trobada d’Escoles de Bàsquet organitzada per la AB Premià, dirigida a nenes i nenes de 2005/2006, amb la participació de les escoles de Premià, Cabrils y UEM.

  APRÈN A JUGAR A BÀSQUET AMB NOSALTRES.

  ESCOLA DE BÀSQUET 2012-213 Un any més ja està en marxa l’escola de bàsquet de la.U.E.MATARÒ. Per a tots els nens/nenes interessats: Dimarts i dijous de 18:00 a 19:00 a la pista de la Gàbia – Sala Cabanyes. La Riera 110 -120 Us podeu informar a la secretaria del club 937907763 uemataro@uemataro.net o al responsable […]

  El Bàsquet dins la 11a Festa de l’Esport.

  Ahir dissabte a la Plaça de les Tereses i dins del marc de l’11a. diada de l’esport que promociona la Diputació de Barcelona i a la que la nostra Entitat hi ha donat el seu suport, els equips minis i els integrants de les nostres Escoles de Bàsquet, van portar el nostre esport al vell […]

 


 • NEWSLETTER

  Subscriu-te al NEWSLETTER

  E-mail:

  Subscriure
  Eliminar subscripció

  Get this Wordpress newsletter widget
  for newsletter software

Fotos en Flickr

Untitled-1IMG_1275IMG_1274IMG_1273IMG_1271IMG_1270IMG_1269IMG_1263IMG_1259IMG_1257IMG_1256IMG_1247IMG_1246IMG_1243IMG_1241IMG_1240


Banco Mediolanum
INLINGUA
Grupo Marthe