Premini C Femení – Vilassar de Mar (Capítol Final)

IMG_8522“Octubre de 1981. Un noi de 12 anys surt pel passadis del Josep Mora. Han estat uns mesos de viure el basket intensament pero ara la decisió ha estat el canvi… s’han de probar altres coses, altres esports… S’en va decidit pero amb un nus a l’estomac. Ho trobarà a faltar”

A la pista de La Gabia un bosc fet de braços, cames, somriures, mirades còmplices s’enduen l’atenció de tothom. Una abraçada superlativa. Una abraçada de color Groc. Una entrenadora i la seva ajudant envoltades de 20 braços, 200 dits, 10 cors agraïts…

Es el final de l’últim partit. Hem jugat contra el líder imbatut i tot i que tot sembla com si haguessim trencat la seva ratxa triomfal no ha estat aixî. Hem perdut el partit. Lluitant. Treballant. Com sempre. Resultat? 59 a 7.

Pero elles celebren una altre cosa. Haver-se conegut. Trobar-se. Haver fet equip. Adriana, Paula, Uma, Mar, Mariona, Ainoa, Maria, Aral, Emma, Alex, Laura, Magalí. Es important deixar escrits els seus noms. S’ho mereixen. Fa 8 mesos cap d’elles sabia, amb prou feines, que s’ha de fer amb una pilota a les mans. Ara són un EQUIP de BASKET. El Premini C de la UEM. S’ho han guanyat a pols, us ho puc ben assegurar. I aquestes son coses que s’han d’explicar, s’han de recordar, s’han d’agraïr a qui les ha ajudat i sobre tot val la pena viure-les.

“Maig de 2015. Una nena de 10 anys surt pel passadis de la Gabia de la mà del seu pare. S’ha acabat la temporada, pensa ell. A veure què ens toca l’any que ve! El passat va ser dança, aquest basket, abans judo, natacio… S’han de probar altres coses…, pensa ell amb certa nostàlgia pel que pot ser un altre capitol final. Son joves. Jo tambe ho era…

– Papa! M’ajudaras aquest estiu a practicar? Vull apendre a fer mes jugades!!

Ell se la mira. I amb un somriure amagat, assentint amb el cap, pensa: es clar que sí, hi han Histories que no es poden acabar, que mai s’haurien d’acabar…”

P.D. Aquesta crònica te la dediquem a tú, Mariona. Ensenya a aquests “malaguenys” perquè som el Bressol del Basket. Et trobarem a faltar.


Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Powered by WP Bannerize

 


 • NEWSLETTER

  Subscriu-te al NEWSLETTER

  E-mail:

  Subscriure
  Eliminar subscripció

  Get this Wordpress newsletter widget
  for newsletter software

Fotos en Flickr

Untitled-1IMG_1275IMG_1274IMG_1273IMG_1271IMG_1270IMG_1269IMG_1263IMG_1259IMG_1257IMG_1256IMG_1247IMG_1246IMG_1243IMG_1241IMG_1240


Banco Mediolanum
INLINGUA
Grupo Marthe