Núria Martínez Subcampiona del món de Bàsquet

NuriaLa mataronina i exjugadora de la Unió Esportiva Mataró, Núria Martínez, es proclama subcampiona del món de bàsquet al Mundial de seleccions celebrat a Turquia. Amb aquest reconeixement completa una carrera esportiva plena d’èxits des de la infància. Una vida plena de dur treball, moltes hores d’entrenament i una il · lusió, ser cada dia millor jugadora de bàsquet.

 

Clubs de formació: entrenen jugadors, eduquen persones, forgen campions.

Durant aquests dies tota la premsa escrita esportiva, les ràdios, les televisions lloen els èxits del bàsquet femení espanyol. Només en aquestes ocasions en què l’esport femení, de qualsevol disciplina, arriba rellevància a nivell mundial, tots els mitjans de comunicació es fan conscients d’una tasca silenciosa, de moltíssims anys, que exerceixen els clubs de formació.

Núria Martínez és un d’aquests casos de jugadora amb talent, treballadora, ben acompanyada per l’entorn i que ha sacrificat moltes coses a la seva vida per aconseguir els èxits que ha aconseguit. Però tot això no seria possible sense els centenars de clubs que dia a dia fan possible que milers de jugadores i jugadors practiquin aquest esport.

Núria Martínez enmig de les 5, en un sopar de final de temporada a l'Hotel NH de Mataró, a la seva dreta apareix Laia Vidal, filla del nostre directiu Ramon Vidal, i la primera de la dreta és la seva germana Roser.

Núria Martínez enmig de les 5, en un sopar de final de temporada a l’Hotel NH de Mataró, a la seva dreta apareix Laia Vidal, filla del nostre directiu Ramon Vidal, i la primera de la dreta és la seva germana Roser.

Aquests clubs com la Unió Esportiva Mataró omplen les seves escoles de bàsquet i comencen a treballar amb nens de 5, 6 i 7 anys, com Núria Martínez quan va començar al nostre club. Avui ens sentim molt orgullosos amb els èxits de Núria que va començar a casa, i va seguir amb nosaltres fins a completar l’etapa Mini. Però és igual de cert que des de la Unió Esportiva Mataró ens sentim igual d’orgullosos dels milers de jugadors que han passat pel nostre club i que gràcies a l’enorme dedicació de moltíssims anys de directius, coordinadors, entrenadors, fisios, metges, preparadors físics … han contribuït a formar millors jugadors, educar i fer créixer persones i forjar campions en la vida.

 

Núria Martínez una vida de passió pel bàsquet.

Nuria Martinez003Com us comentàvem abans, Núria juntament amb la seva germana bessona Roser va a començar, igual que el seu germà Bernat, a la nostra Escola de bàsquet. Tindria 6 o 7 anys, i van seguir fins a completar l’etapa Mini, en passar a Infantils, van marxar amb Oriol Villà, a La Salle Bonanova de Barcelona. Del 2000 al 2003 va jugar al CE Universitari Bàsquet, fins al 2006 en Perfumerías Avenida. A la temporada 05/06, Núria va ser campiona de lliga i Copa de la Reina de Bàsquet amb el Perfumerías Avenida. Després de la lliga espanyola ha jugat a les lligues americana, italiana, russa i turca. Va militar en el Liomatic Umbertide i Família Schio Basket en la Lliga Italiana, i al Kayseri Kaski de la Lliga Turca. El 2010 fitxa pel Ros Casares València.

Ha jugat a la WNBA, amb Sacramento Monarchs (drafteada el 2004), i dues temporades amb Minessota Lynx.

Nuria Martinez004Aquest últim any a Kayseri ha estat la jugadora puntal, on ha estat promitjant a la Lliga Eurocup 30 min, 3 assistències i 10 punts per partit. Actualment ha fitxat pel vigent Campió d’Europa, el Galatasaray Istanbul.

El seu palmarès amb la selecció espanyola és:

• Or Europeu Cadet 1999 – Tulcea (Romania)

• Bronze Europeu 2003 – Patras (Grècia)

• Bronze Europeu 2005 – Ankara (Turquia)

• Plata Europeu 2007 – Chieti (Itàlia)

• Bronze Mundial 2010 – República Txeca

• Plata Mundial 2014 – Turquia

 

Unió Esportiva Mataró bressol de jugadors i aparador del nostre bàsquet.

La UEM és un referent del bàsquet català i espanyol per nombre d’equips, fitxes federatives, èxits esportius de club i representació de jugadors a la selecció catalana i en la selecció espanyola.

Logo vectorizado fondo amarilloWEBSi el nostre màxim exponent en el bàsquet espanyol, per tots els seus èxits, és Núria Martinez és un bon moment aquest per recordar a molts noms que han contribuït amb els seus èxits a engrandir el bàsquet com Roser Martinez (Campiona a les Jornadas Olímpicas 2001), Anna Carbó (Campiona de Europa Cadet 2004), Berta Siñol (Campiona de Europa Cadet 2004), Mireia Vila (Subcampiona a Liepaja-Letònia 2010 i Campiona en Novisad-Sèrbia 2011), Marta Claret (Campiona d’Europa U20-2012, Subcampiona Mundial U19-2011), Marta Solé (Campiona Europa U14-2006), Mariona Ortiz (Subcampiona Mundial U19-2011), Rosó Buch (Campiona Europa U14-2006), Aroa Illa (Campiona Europa U14-2006), Ariadna Pujol (Subcampiona Mundial U17-2012 i Campiona d’Europa U18-2013), Laia Flores (Campiona d’Europa U18-2013 i Bronze Europeo U18-2014), Clàudia Guri (Campiona d’Europa U18-2013), Suleiman Drame (Campió mundial Júnior-1999), Marc Blanch (ACB a Estudiantes i avui al CB Andorra), Sergi Homs (Torneig de Manheim preparatori per als campionats d’Europa U18 de Grècia 2006 competint per un lloc en la pintura que finalment van ser per Claver), Albert Homs (Campió Europeu U18-2011), Diamond Onkuwa (quart al mundial Dubai U17-2014) com delegats d’equip Gemma Salas, Adrià Castejón (Campion d’Europa U18-2013) i Elena Espiau (Campiona d’Europa U18-2013), i com a metge esportiu Sílvia Treviño (Campiona d’Europa U18-2013).

La família de la UEM té 87 anys d’història. Han estat milers els jugadors que s’han format a les nostres pistes, amb els nostres entrenadors, ens sentim orgullosos de tots ells i ens esforcem cada dia perquè ells i nosaltres seguim creixent com a jugadors i com a persones.

Som grocs !!!

 

Galeria FIBA


Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Powered by WP Bannerize

 


 • NEWSLETTER

  Subscriu-te al NEWSLETTER

  E-mail:

  Subscriure
  Eliminar subscripció

  Get this Wordpress newsletter widget
  for newsletter software

Fotos en Flickr

Untitled-1IMG_1275IMG_1274IMG_1273IMG_1271IMG_1270IMG_1269IMG_1263IMG_1259IMG_1257IMG_1256IMG_1247IMG_1246IMG_1243IMG_1241IMG_1240


Banco Mediolanum
INLINGUA
Grupo Marthe