Entrevista a Judit Valls

Entrevista de maresmesport.cat a Judit Valls

Judit Vals és una jove jugadora cadet de l’Unió Esportiva Mataró que estat seleccionada per la Federació Espanyola i Federació Catalana de Basquet per formar part de llurs equips i anem a conèixer-la una mica més.

La Judit Valls és una noia que té quinze anys acabats de fer, que va néixer el 2 de març 1998 i que és i viu a Sant Pol de Mar, és de la família dels peixos pel seu horòscop i estudia 3r Curs d’E.S.O. a l’Escola Pia de Calella, no té cap superstició quan surt a una pista de bàsquet i per jugar és fa una cua que recull la seva llarga melena, prefereix això que la cinta, com el noranta per cent de les jugadores. Una vegada ja tenim més informació sobre ella, anem a fer-li algunes preguntes.

Jordi Serena/Maresme Esport: Tens algun familiar en el món del bàsquet o de l’esport en general?

Judit Valls: Si, el meu pare quan era petit va fer bàsquet i després va venir el meu germà que també es va apuntar al món de la cistella i després vaig venir jo.

JS/ME: Per tant, la següent pregunta que és, Com vas anar a parar al món del bàsquet? Ja està contestada.

JV: Si, ja està contestada arrel de la vinculació del meu pare i del meu germà que és més gran que jo, ell ja té divuit anys i és l’Oriol, nosaltres tres hem estat i estem en el bàsquet.

JS/ME: Però de petita ja t’agradava o et van obligar, forçar a anar-hi perquè el teu germà ja ho feia?

JV: Sincerament, al principi no m’agradava i anava una mica obligada, però al cap del temps, quan estava a les categories de Premini i Mini, quan vaig entrar a les categories del Mataró em va agradar molt.

JS/ME: Ara anem a saber que feies quan erets petita, ja que dius que hi anaves una mica per obligació al basquet, això de jugar amb una pilota només i/o les nines no seria ben be això, no?

JV: No la veritat és que no, jo jugava a nines, i les pilotes no em feien cap gràcia, eren nines i més nines.

JS/ME: Quan de temps fa que estàs aquí a les files de l’Unió Esportiva Mataró?

JV: Ara fa tres anys, vaig començar al gener del 2010, era Mini de segon any i vaig començar a jugar als cinc anys al Club Bàsquet Calella.

JS/ME: Tens algun ídol en aquest esport del bàsquet?

JV: Bé si, alguns jugadors de la NBA, com en LeBron James, Brian White i també m’agradava molt en Michael Jordan, i dels que juguen a l’ACB m’agrada molt en Pete Michael, sóc del Barça

JS/ME: Ets d’aquestes jugadores que t’agrada veure el basquet per la televisió o només practicar-lo?

JV: No la veritat és que no, només miro les finals o partits interessants, importants, no sóc una devota del basquet a tota hora i a tot arreu.

JS/ME: És la primera vegada que has estat seleccionada per Espanya i per Catalunya?

JV: No, per Catalunya em van agafar en la categoria infantil, però em vaig quedar entre les 15 seleccionades, és a dir, en la reserva. Amb la selecció espanyola vaig anar en la categoria de mini al 2010, després al 2011 em van cridar per anar a setmana Santa i a l’estiu, el 2012 res i ara aquesta Setmana Santa una altra vegada m’han cridat.

JS/ME: Què vas sentir la primera vegada que et van cridar, o tu van comunicar, quines sensacions et van quedar?

JV: La primera vegada, com que no sabia ben be com funcionava això de les seleccions em vaig quedar molt impactada, però com em van cridar el següent any per l’espanyola vaig estar molt feliç perquè trobava una oportunitat molt valuosa i vaig quedar encara més sorpresa doncs no m’ho esperava.

·JS/ME: Creus que el nom del Club de Mataró i la categoria de l’equip on estàs jugant, aquest cadet que està jugant en un nivell alt de la competició pot haver influït en la teva elecció, o creus que és totalment independent en el club on estàs jugant?

JV: Home, crec que una mica si que influeix, jo crec que si estàs en un club de categoria com és el Mataró, es fixen més en tu, que si estàs en un altre equip que no té tan de nom, a més aquí tenim a la Laia i l’Ari (Laia Flores i l’Ariadna Pujol), que segur que també hi té quelcom a veure.

JS/ME: Com et vas assabentar la primera vegada que et van cridar per formar part de les seleccions?

JV: M’ho van dir els meus pares, suposo que els hi va dir en César (Cesar Aneas, coordinador del Basquet femení de la UEM), i aquesta última vegada va ser directament en César que va venir i m’ho va dir, després vaig rebre una carta i en alguna convocatòria també una trucada de telèfon.

JS/ME: I la reacció de les teves companyes, com va ser?

JV: La última vegada ho van dir davant de tot l’equip i les meves companyes em van començar a abraçar a felicitar-me, estaven molt contentes i jo una mica com en un núvol.

JS/ME: Ara tindràs que compaginar el tema de la seleccions, amb els estudis, els entrenaments, la teva vida diària, la teva vida personal. Tot això t’afecta o t’afectarà en la teva vida diària?

JV: Bé, a vegades em costa fer els deures i tot perquè al venir a Mataró, perdo força temps i em salto hores de deures, però amb les seleccions cap problema, perquè coincideix que no hi ha escola i amb la selecció catalana és el diumenges a la tarda i només quan s’acosta les èpoques de competició, ara després de Setmana Santa comencem a entrenar els diumenges a la tarda i amb la selecció espanyola és per Setmana Santa quatre dies i després a l’estiu .

JS/ME: Hi ha diferències entre els entrenaments de la Seleccions i del teu equip?

JV: Una mica, perquè en les seleccions no fem tanta tècnica individual i treballem més de coses en equip per conjuntar-nos, potser en el Mataró, és més per millorar nosaltres i en les seleccions més per jugar en equip. També hi ha molta intensitat física.

JS/ME: Aquesta experiència en la selecció la pots aportar al teu equip? L’entrenador et demana a vegades el teu parer o quines jugades prepareu o com ho treballeu?

JV: No la veritat és que no, sóc una més de l’equip, sóc com totes i el tracta és el mateix que les meves companyes.

JS/ME: I per últim, ara ets jove i saps que l’esport femení, a diferència del masculí tret potser del tennis, el futur no és massa prometedor, creus que podries dedicar-t’hi a nivell professional o ja tens clar que estudiaràs alguna cosa que tingui quelcom a veure amb el bàsquet?

JV: De moment aniré cap els estudis, però si tingués l’oportunitat de poder-ho fer em decantaria pel bàsquet ja que és el que més m’agrada.

Bé, doncs fins aquí l’entrevista a la Judit Valls, una noia tímida però amb les idees clares, que vol estudiar temes de números si no es pot dedicar al bàsquet, a la qual des de Maresme Esport li desitgem tota la sort del món a nivell d’èxits personals i també en equip.


Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Powered by WP Bannerize

 


 • NEWSLETTER

  Subscriu-te al NEWSLETTER

  E-mail:

  Subscriure
  Eliminar subscripció

  Get this Wordpress newsletter widget
  for newsletter software

Fotos en Flickr

Untitled-1IMG_1275IMG_1274IMG_1273IMG_1271IMG_1270IMG_1269IMG_1263IMG_1259IMG_1257IMG_1256IMG_1247IMG_1246IMG_1243IMG_1241IMG_1240


Banco Mediolanum
INLINGUA
Grupo Marthe