L’adéu d’en Jordi #11#

Era l’iniciï del curs 1986-87 i un nen de cinc anys reclamava el fet de poder disposar d’alguna activitat física, segurament imbuït des del seu naixement al estar envoltat constantment de pilotes i visitant diferents escenaris esportius els caps de setmana.

I en aquella incipient edat, poc hi havia ha escollir en aquells temps on portar a un jovenet inquiet i ja molt competitiu.

La solució fa ser fàcil de trobar, doncs a prop de la seva escola s’hi trobava La Gàbia, que ja disposava en aquella època d’una Escola de Bàsquet dirigida pel Sr. Bonaventura Riera i allà que s’hi va apuntar en Jordi.

De seguida, aquell menut rosset i entremaliat es va fer amb l’apreciï dels responsables de l’escola i de l’esportiva, els Srs. Pere Bravo, Riera, l’avi Fors, Lladó, els monitors, etc. I per la seva similitud se’l coneixia per en “Schuster” en aquella època gran jugador del Barça de futbol, i així es com en Jordi mica en mica s’introduïa en el mon de la cistella, però la seva competitivitat i facilitat envers els esports, el van portar a compaginar el basquetbol amb altres activitats esportives com el futbol i l’atletisme, aconseguint destacar en totes aquestes especialitats esportives, passant a formar part dels equips Preminis i Minis més representatius de l’esportiva així com del Aleví i Infantil del C.E. Mataró de futbol, aconseguint amés, brillants campionats en les curses de cros a nivell comarcal i de Catalunya.

Però tota aquesta voràgine va arribar un moment, amb 12 anys, on va haver de decidir quin havia de ser realment el seu futur com esportista, doncs en el mon del futbol se li obrien les portes per escalar cap a clubs de molt de pes i en el bàsquet ja havia assaborit el formar part de la selecció catalana de minibàsquet. Tot això que per qualsevol altre podria ser motiu de molts dubtes, quan en Jordi es va veure en la necessitat de decidir quin camí havia de triar, ho va tenir molt clar, el seu esport, amb el que tot això representa de hàbits, costums, amistats, el van fer decidir per l’esport de la cistella, malgrat que precisament, aquest esport es més aviat considerat per esportistes d’una certa alçada i en Jordi si d’alguna cosa no gaudia, precisament era aquesta qualitat. Però malgrat això, ell tossut com sempre ha estat, va decidir que el bàsquet havia de ser el seu esport i a ell s’hi ha dedicat en aquests 26 anys amb tota constància, sacrifici i noblesa, sense escatimar mai un esforç més, per tal de suplir la seva mancança d’alçada per altres virtuts que havia de polir i perfeccionar, si realment volia formar part dels equips més representatius de la seva estima “Esportiva”.

I així és, com mica en mica ell creixia com a jugador malgrat que no físicament, però això no era cap handicap pels entrenadors de l’esportiva, que sempre hi van veure quelcom d’especial en aquest jugador, que sent Cadet de primer any ja governava el joc del Cadet Preferent dirigit des de la banqueta per en Miguel Jiménez, a la següent temporada, compaginava el Cadet preferent amb el Júnior C del Sergio Arteaga, que va fer una temporada immaculada no perdent un sol partit en tot el campionat i proclamant-se Campió de Catalunya de Nivell A.

Va seguir la seva progressió dos anys amb el Júnior preferent d’en Manolo Sánchez, més aportant el seu granet en el Sènior B d’en Sergio Arteaga, on hi va recalar una temporada en acaba la seva etapa júnior amb l’Albert Illa d’entrenador i posteriorment ja s’incorporava, després de molts dubtes per part de qui en aquell temps era el Director Tècnic del Club, el Sr. Josep Mª Solà, qui al final va creure que amb 18 anys ja estava preparat per donar el salt al primer equip i a la lliga EBA, on hi ha participat durant 12 temporades consecutives, amb un balanç de 350 partits jugats, 10.350 minuts disputats, 4.146 punts aconseguits, 713 triples transformats, 1.029 tirs lliures aconseguits, 874 rebots, 1.027 assistències, 693 pilotes recuperades, 1.365 faltes rebudes i 4.614 punts de valoració. Unes valoracions que l’han portat a estar situat en el Ranking General de tot el historial de la Lliga EBA d’àmbit Nacional, en la 7a. posició en anotadors, 4a. posició en nombre d’assistències, 2a. posició en minuts jugats i en 4a. posició en nombre de partits jugats.

En Jordi al llarg de tots aquest anys i degut a que s’ha guanyat el reconeixement de molts entrenadors, ha rebut ofertes per donar el salt a altres equips i categories, però al final després de moltes consideracions, sempre ha cregut més amb l’estima i fidelitat envers el seu Club i la seva ciutat, que fer cas a aquests cants de sirena que no sabia cap on el podrien acabar de portar.

Tot això, també ha tingut la seva factura a pagar i ara en Jordi a prop dels 31 anys, es veu amb la necessitat de ser intervingut d’una lesió de maluc i fèmur i perdre’s una temporada si vol seguir jugant, el que l’ha portat a decidir-se per deixar la pràctica competitiva i dedicar-se a la seva altre afició, que és la d’entrenar i ensenyar als joves que vulguin fer del bàsquet la seva passió i el seu esport, com ell ha entès i ha fet.

Per tot això, creiem que tots els que estimem aquest esport, l’Esportiva i la nostra Ciutat, tenim un deute amb en Jordi i que aquest dissabte es mereix el reconeixement per part de tots els esportistes i especialment del món de la cistella de la nostre ciutat i l’acompanyin en aquest darrer partit de comiat, que sens dubte haurà de ser molt significatiu a la vegada que emotiu pel nostre darrer capità, en Jordi Ventura #11#

Moltes gràcies Jordi !!, se’ns farà difícil de veure un partit de l’Esportiva sense tu, però afortunadament el temps tot ho cura i altres vindran que el camí que tu as marcat podran seguir, encara que no tinguin l’alçada física, com tu bé as demostrat, amb un altre tipus d’alçada el bàsquet és per tothom.

DISSABTE 7 DE JULIOL A LES 6 DE LA TARDA AL PALAU JOSEP MORA.

T’HI ESPEREM !!


Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Powered by WP Bannerize

 


 • NEWSLETTER

  Subscriu-te al NEWSLETTER

  E-mail:

  Subscriure
  Eliminar subscripció

  Get this Wordpress newsletter widget
  for newsletter software

Fotos en Flickr

Untitled-1IMG_1275IMG_1274IMG_1273IMG_1271IMG_1270IMG_1269IMG_1263IMG_1259IMG_1257IMG_1256IMG_1247IMG_1246IMG_1243IMG_1241IMG_1240


Banco Mediolanum
INLINGUA
Grupo Marthe